Algemene informatie toerafdeling


WTC Woerden heeft een toerafdeling die uit bijna 200 actieve leden bestaat. Het toerseizoen start tijdens het eerste weekeinde in maart en duurt tot eind oktober.
Vanaf april wordt ook op dinsdag, woensdag- en donderdagavond gereden. De tochten gaan vooral door het groene hart en variëren op zondag van 50 km (vanaf maart) tot maximaal 100 km in juni en juli.

De de toerafdeling kent maar liefst 7 verschillende groepen met verschillende niveaus en er wordt gereden op verschillende dagen en tijdstippen. HIER staan alle data en starttijden van dit seizoen vermeld.

De snelheden die per groep aangehouden dienen te worden, staan hieronder vermeldt:

Groep 1: tempo 35 kilometer en meer.
Groep 2: tempo 28 tot 35 kilometer/uur.
Groep 3 en 4: toeristen-en opstapgroep. Tempo 25-30 kilometer/uur.
Voor de andere groepen geldt dat de kopman/vrouw het tempo bepaald.

Vanaf maart wordt op dins- en vrijdagochtend gefietst, de zogenaamde senioren en krasse knarren. Deze ritten worden voornamelijk bezocht door de senioren die lid zijn bij de WTC. Deze groep stopt onderweg voor een kop koffie en, als je daar zin in hebt, een appelpunt.

Tevens is er bij WTC Woerden een Damestoergroep. Deze groep rijdt op dinsdagavond en zondagochtend en heeft een vaste kopvrouw.

Veiligheid en goed gedrag staat hoog in het vaandel bij WTC Woerden.
Daarom zijn er gedragsregels en veiligheidsrichtlijnen opgesteld met betrekking tot verkeersveiligheid en hoe te anticiperen op situaties onderweg. In deze welkomstbrief kun je deze richtlijnen nalezen.

Als lid bij de toerafdeling van WTC Woerden, ben je automatisch lid bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).
Dit lidmaatschap biedt tal van voordelen zoals korting bij NTFU toertochten, trainingen en clinics. Ook ontvang je 6 keer per jaar het Fietssport magazine. Via de NTFU ben je ook verzekerd tegen schade aan je fiets, met een maximale uitkering per gebeurtenis bedraagt € 1.000,- voor schade aan de fiets en voor persoonlijke eigendommen € 115,-, afhankelijk van de dagwaarde. Het eigen risico bedraagt € 50,- per gebeurtenis. Heb je een fiets die meer dan € 1.000,- waard is, dan kun je bij de NTFU een aanvullende verzekering voor je fiets afsluiten. Dit is mogelijk tot een bedrag van € 5.000,-:
Ga naar http://www.ntfu.nl/Producten/Verzekeringen/FietsplezierVerzekerd waar je alle informatie gedetailleerd kan nalezen en eventueel online een verzekering met hogere dekking kan afsluiten. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, vraag het de toercommissie. Deze verzekering is ook af te sluiten door race en jeugdleden van WTC Woerden.

De toerleden van de WTC Woerden rijden tijdens clubritten en -evenementen in het toertenue. Deze toerkleding kan gepast en besteld worden bij Bikecenter Woerden aan de Korenmolenlaan 4B in Woerden tegen zeer scherpe prijzen. Hou eventueel rekening met een levertijd die kan oplopen tot 2 maanden.

Heb je een berichtje, met foto, voor op de website?
Neem contact met ons op!:

Webmaster@wtcwoerden.nl