main

NieuwsRace

Clubkampioenschappen eindigen in mineur

3 juni 2017

Op woensdag 31 mei stonden de clubkampioenschappen voor senioren op het programma.

De stemming bij het begin was opperbest. Het was een zonnige avond. Er stond een stevige wind, maar dat is juist mooie bij een kampioenschap.

In het begin was er niet al te veel strijd, maar na een half uur leek het door een ontsnapping van Marcel Boschker, Lennart Kleinjans en Barend Verhagen eindelijk op gang te komen (foto).

Het was helaas van korte duur, want anderhalve ronde later ging het fout. Door een slordigheid in de bewaking van de oversteek kreeg een meisje de kans over te steken op een moment dat het drietal de oversteek naderde. Marcel, die op dat moment met zo’n 45 km/uur op kop reed, knalde vol op het meisje. Barend en Lennart kwamen daardoor eveneens ten val en Marc Scholman, die kort achter de drie koplopers zat, raakte er ook bij betrokken. De andere A-klassers hadden meer tijd om te reageren en kwamen over het algemeen met de schrik vrij.

Marcel was het zwaarst gehavend. Hij was hard op zijn zij gevallen en hield er onder meer een paar hechtingen in de elleboog aan over. Daarnaast is het frame van zijn fiets gebroken.

Barend zag er met een bebloede knie ook niet lekker uit. Gelukkig kon er na een minuut of vijf wel al een voorzichtig lachje bij hem af (foto).

De verwondingen van Lennart en Marc leken mee te vallen. Dat gold ook voor het meisje. Ze was wat geschaafd en vooral heel erg geschrokken. Wel was haar fiets kapot, maar dat gaat de club in orde maken.

Ook de fiets van Barend verdient vermelding. Hij was namelijk korte tijd zoek. Hij bleek meters ver te zijn weggeslingerd en werd uiteindelijk in een sloot teruggevonden (foto met kroos op het buitenblad).

Terecht besloot de wedstrijdleiding om niet verder te gaan met de wedstrijd. Eind juni staan de clubkampioenschappen nogmaals op het programma. De exacte datum volgt nog.