Dames bereiden zich voor op het wegseizoen

In de voorjaarsvakantie hadden wij ( Ilona, Yulia en Renate lid van Eemland) een trainingskamp op de Veluwe gepland. Van maandag tot en met donderdag stonden er duurtraining op het programma. Wij hadden er zin in, onze begeleiders Jan en André ook, nu was het nog hopen op mooi weer. Toen we maandag allemaal verzameld hadden in het huisje keken we nog eens goed naar buiten. Het regende, en niet zo zachtjes ook! Het weekend had het ook al gesneeuwd in Epe, dus dat was wel een tegenvaller.
Maar bikkels zoals wij zijn gewoon de fiets op getapt voor een korte training. Na een uur waren we door en door nat. Daarom hadden we ook maar besloten om terug te gaan naar het warme huisje en onder een warme douche te gaan staan, het weer zou wel beter worden van de week.
’s Avonds heerlijk gegeten, aardappels met groente en vlees, wat de mannen goed hadden klaar gemaakt voor ons. Na het eten hebben we gezellig spelletjes gedaan en zijn op tijd ons warme bedje in gegaan zodat we de volgende dag vroeg op konden om te gaan fietsen, het zou namelijk ’s morgens goed weer zijn.
En dat was het, het was helemaal droog maar wel fris. We hebben lekker ontbeten en zijn op de fiets gestapt. Hoe ver en hoelang we zouden gaan hing af van het weer. We hebben 70 km door de mooie bosrijke omgeving gefietst en kwamen moe maar voldaan weer bij het huisje. De middag gevuld met DVD’tjes kijken op bed. ’s Avonds stond er een pasta op het menu. Daarna nog naar de Olympische spelen gekeken en de dag zat er alweer op.
Op woensdag hebben we een aantal rondjes gereden, eerst een wat grotere van ongeveer 30km en daarna konden we nog rondjes rijden van 18km. Ilona ging douchen, en Yulia volgde haar al gauw, Renate ging flink door en heeft nog een aantal rondjes meer gereden. ‘s Avonds gingen we zwemmen in Nunspeet, waar ze een heerlijke stoomcabine hadden waar we even lekker ontspannen hebben gezeten.
Donderdag was het alweer de laatste training van de week. André had bedacht om een heuvelachtige route uit te zetten. Hij reed zelf 2x lek binnen 100 meter en brak nog een ventiel van de binnenband dus we stonden wel even stil. Maar dat maakte niet zoveel uit. Voor de grap zijn we dus nog een keer de heuvel op gefietst, want we wisten niet waar de mannen uithingen. Later lieten de mannen ons even gaan, in een lekker tempo aangevoerd door Mark Welle van Team Woest, die nog even op bezoek kwam. De mannen hadden aan Mark verteld hoe we moesten rijden, en waar we elkaar weer tegen kwamen. Oftewel, jullie gaan die heuvel op, er weer af, keren om en komen er weer op en af, en dan staan wij jullie op te wachten…..
Toen we bij het huisje kwamen hadden we ongeveer 75 km gereden wat we wel een goede afstand vonden. Om deze week af te sluiten hebben we nog even gebowld met zijn allen, maar helaas helaas, hebben de dames verloren van de mannen…….
We hebben echt een top week gehad, en ondanks dat het af en toe een beetje regende hebben we toch heerlijk weer gehad.
We hebben in ieder geval veel zin in het komende wegseizoen!!!

Ilona, Yulia en Renate

Leave a Reply