HvdH Jeugdcompetitie 20 maart

Wedstrijd te Ede d.d. 20 maart 2016

Jeugdplan WTC Woerden 2012 4

Categorie 2

Vanuit de start een hoog tempo. Na de 1e ronde 3 koplopers, waarbij Esmee. Door het sleurwerk van Esmee bleven ze met 2 over om te sprinten voor de overwinning. Wederom een mooie 2e plaats.

 

Categorie 4

Met Dhané, Emma, Niek, Ties en Yilla een behoorlijk WTC aandeel in deze wedstrijd. Ook hier een zeer snelle start. Na 1 ½ ronde 3 koplopers, waaronder Ties. Daarachter probeerde Yilla het gaatje dicht te rijden; rondenlang op 6 a 7 sec, maar het lukte niet. Achter Yilla vormde zich een groepje met Dhané. Weer daarachter een groepje met Emma en Niek. Hier bleven de 3 koplopers bij elkaar, totdat in de laatste ronde Ties een slippertje maakte. Zonder gevolgen, maar kon derhalve niet meer meesprinten voor de zege. Voor hem een 3e plaats, Yilla 4e en Dhané 6e.  Niek 13e en Emma 14e

 

Categorie 5

Zelfde wedstrijdbeeld als bij categorie 4 en wederom een WTC lid in de kopgroep. Joyce reed in de 2e ronde indrukwekkend naar de 2 koplopers toe en onderscheidde zich verder met een ijzersterke wedstrijd. Spiek reed rondenlang alleen tussen het 2e en 3e groepje. Uiteindelijk toch in het 3egroepje waarin ook Patrick inmiddels zijn plekje had gevonden.

In de eindsprint kwam Joyce nog iets tekort tegen de sterke mannen van de Valeirenners, maar een hele mooie 3e plaat. Spiek ging de sprint van het 3e groepje winnen (9e) met vlak achter hem Patrick (11e).

 

Categorie 6

De jongens van organiserende vereniging WV Ede trokken de boel direct uit elkaar. Marick en Mathijs hebben nog enkele ronden achtervolgd, maar konden de aansluiting niet bewerkstelligen. Tijs was met een paar andere jongens nog iets verder achterop geraakt. Naar mate de wedstrijd vorderde zakte bij de 8 koplopers het tempo een beetje. Het groepje van Marick en Mathijs, 30 sec. achterstand (met o.a. ook 3 jongens van WV Het Stadion) bleef lekker ronddraaien en kwamen zodoende steeds dichter bij de kopgroep. In de slotronden viel dit groepje ook uit elkaar; Mathijs bleef over met de jongens van Het Stadion en finishte als 10e (op 13 sec. van de winnaar). Marick werd 13e en Tijs, zo slim om nog een aantal ronden bij de kopgroep aan te pikken werd uiteindelijk 16e.

 

Categorie 7

Heel ander wedstrijdbeeld als voorgaande wedstrijden. Kwam dit omdat de groep slechts 11 deelnemers kende en ze allen redelijk aan elkaar gewaagd waren ? Feit is dat de groep tot in de laastste ronde bij elkaar bleef ondanks plaagstootjes zo af en toe, waarbij ook Kristiaan en Daan zich lieten zien. En toen iedereen reikhalzend stond uit te kijken naar een mooie sprint  kwamen ze 1 voor 1 na de streep gereden. Valpartij in de laatste ronde. Daan en Kristiaan waren overeind gebleven én daarbij maakte Daan handig gebruik van de situatie. Vol overgave naar de overwinning. Kristiaan een zeer nette 6e plaats.

Leave a Reply