NieuwsRace

Julia en Wilfred winnen in 24ste Veldrit van Woerden

23 december 2016

main

NieuwsRace

Julia en Wilfred winnen in 24ste Veldrit van Woerden

23 december 2016

Er kan worden teruggezien op een in meerdere opzichten geslaagde 24ste Veldrit van Woerden. Er was een mooi deelnemersveld en ook het weer werkte mee. Het bleef de hele dag droog en de temperatuur was aangenaam voor de tijd van het jaar. Extra geslaagd werd de dag door twee overwinningen vanuit de eigen vereniging. Julia Boschker won in de wedstrijd voor vrouwen die tot het laatst spannend bleef. Lang leken meerdere deelneemsters kans te hebben op de overwinning, maar in de slotfase ging het alleen nog tussen Julia Boschker en Annemarie Worst uit Nunspeet. Pas in de laatste ronde wist Julia Boschker een beslissend gaatje te slaan. Ze won met een voorsprong van tien seconden.

De tweede overwinning was in de wedstrijd voor masters. Daarin was het snel duidelijk dat het tussen Wilfred Veldkamp en Patrick Somsen uit Aalten zou gaan. Ze namen al snel een voorsprong op de rest en leverden vervolgens een verbeten gevecht om de overwinning. Toen in de slotfase Somsen een stuurfoutje maakte, kon Wilfred Veldkamp van hem wegrijden en de voorsprong tot op de streep behouden. Achter de twee streed Lars Rietveld uit Oudewater om de derde plaats, maar hij moest in Johan Dussel uit Eelde zijn meerdere erkennen; daardoor net geen extra podiumplek voor WTC Woerden.Voor Wilfred was het na Oudewater en Moergestel de derde overwinning op rij met als leuke bijkomstigheid dat Patrick Somsen die drie keer ook op het podium stond. In de wedstrijd voor amateurs liet Marc Scholman uit Montfoort met een fraaie zesde plaats opnieuw zien met de besten mee te kunnen. De overwinning in die categorie was voor ex-prof Eddy van IJzendoorn uit Tiel.

De dag was begonnen met vier wedstrijden voor de jeugd. Daarin moest Esmee de Rijk als enige de eer van WTC Woerden hoog houden. Ze deed dat in categorie 3. Daarin gingen slechts twee meisjes van start. Het betekende automatisch een plaats op het meisjespodium. Het andere meisje was Maud Adams uit Budel. Ze bleven lang bij elkaar. In de eerste ronden lag Esmee nog op haar voor, maar uiteindelijk moest zij een kwart minuut op Maud toegeven. De twee meisjes wisten wel twee jongens voor te blijven.