JeugdRace

MN Cross Jeugdcompetitie

17 november 2016

main

JeugdRace

MN Cross Jeugdcompetitie

17 november 2016

Wedstrijd te Woerden d.d. 13 november 2016

categorie-1 

Categorie 1

Met zijn vijven naast elkaar bij de start: de allerjongsten van de WTC Woerden.

Heel even bleven zij bij elkaar, maar al gauw had Pelle een beslissend gaatje geslagen op Mees , Alexander en Remon. Elizabeth kende wat kleine probleempjes. In de tweede ronde   werden de onderlinge afstanden wat groter. Alexander kon Mees nog passeren.

1e Pelle,  2e Alexander, 3e Mees, 4e Remon, 5e Elizabeth.

 

Categorie 2

4 vertrekkers in deze categorie; geen deelnemers vanuit de WTC. Een klasse apart was hier Keano Odenthal van MTB Twiske.

categorie-5

 

Categorie 3

Vigo, Esmee, Loran en Tristan strijden hier in het WTC blauw met nog 7 andere deelnemers. Loran is al een paar keer dicht bij de overwinning geweest, zal het op zijn eigen parkoers dan nu lukken ? Al snel neemt Lars van der Laan (GWC De Adelaar) de leiding.  Wat Loran én Tristan ook proberen, ze komen niet dichterbij. Esmee kan net de aansluiting niet vinden. Vigo merkt hoe zwaar crossen in de modder kan zijn.

2e Loran, 3e Tristan, 5e Esmee, 10e Vigo.

categorie-7

Categorie 4

Categorie 4 heeft dit jaar niet zoveel vertrekkers. In Woerden zijn het er dit keer zes, waarbij Lieve en David.  Lieve dan misschien op het hoogste podium ? In Ede moest een eindsprint met Ben Harkema (WV Ede) de winnaar uitwijzen. Nu nam Ben al snel de benen en het gaatje wat hij sloeg bleef de gehele wedstrijd hetzelfde. David had het zwaar maar wel naar zijn zin en zette ook een goede prestatie neer.

2e Lieve, 6e David.

Categorie 5

Dit is de categorie met de meeste WTC potentie op de overwinning, mede door de grote WTC inbreng middels Finn, Niek, Emma, Ties en Dhané. Op het behoorlijk glibberige en modderige parkoers liet Ties zien over een hele goede techniek te beschikken. Al na een halve ronde op kop, niemand die hem kon bedreigen. Daarachter een zeer leuke strijd. Niels van der Laan en Gijs  Broere (beide GWC De Adelaar) leken lange tijd op weg naar de overige podiumplaatsen. Dhané dacht dat zij daar niet meer kon komen, maar toen zij hoorde en bemerkte dat deze 2 jongens enigszins stil vielen ging ze nog eens extra diep. Ook Niek kwam inmiddels op stoom, en waar hij eerst nog reed in de buurt van Emma, was ook hij bezig met een opmars. Finn, moest teleurgesteld, de strijd staken met een lekke band.

1e  Ties, 2e Dhane, 5e Niek, 10e Emma.

Categorie 6

Vanuit het vertrek rijdt Leonie weg bij haar overige 10 kompanen. Achter haar vormt zich een leuk groepje. Bij de 1e doorkomst zijn Leonie, Spiek en Joyce, de eersten die doorkomen bij de jury bus. Achter Leonie komen twee groepjes van vijf renners te rijden. Patrick zit in het tweede groepje. Naarmate de wedstrijd vordert vallen de groepjes geheel uit elkaar. Spiek reikt nog wel tot het podium.

1e Leonie, 3e Spiek, 6e Joyce, 9e Patrick.

Categorie 7

In deze categorie zijn het vooral de jongens van GWC De Adelaar die de zege betwisten. Al vanuit de start Omar Koudijs en Klaas Westhoff op kop. Daarachter Mathijs en Marick, die al in de 1e ronde onderuit schuift. Oponthoud voor de rest, dus ook voor Tijs. Intussen kan Mathijs redelijk dichtbij de 2 koplopers blijven en moet hij strijden om de 3e plaats met de kort achter hem rijdende Lennard Meidema. Vooraan snelt Omar naar de zege. In de laatste 1 ½ ronde zien we Mathijs verder bij Lennard wegrijden. Op gepaste afstand volgen Marick en Tijs.

3e  Mathijs, 7e Marick, 8e Thijs.

Geslaagde dag voor de WTC Woerden; 11 van de 21 podiumplaatsen worden behaald.

In categorie 6 wordt Tim vd. Noort (Stadion) 2e.  Ook hij traint op dinsdagavond bij de WTC Woerden