JeugdNieuws

NCK Dronten

29 september 2018

main

JeugdNieuws

NCK Dronten

29 september 2018

Een enorm wielerfestijn. Meer dan 1200 deelnemers verdeelt over een hele kudde clubteams en tussen al dat geweld 2 jeugdteams en 1 nieuwelingenteam van de WTC.
Kortom we zijn vandaag op het NCK. Het Nederlands Club Kampioenschap. Een dag vol tijdrijden voor ploegen. Dus racen met elkaar, tegen andere teams en natuurlijk tegen die klok.

Omstreeks 8 uur werd het WTC kamp al opgebouwd, mooie rollerbanen, dito taxcen, koffie/thee, koek en zopie, een tentje, de WTC vlag, fietspompen, toptrainers en begeleiders. Alles was aanwezig. Prima omstandigheden voor onze 3 ploegen om het beste uit zichzelf te halen. En dat deden ze dan ook.

‘s ochtends vroeg mochten onze nieuwelingen al van start en wisten met een strakke 42 km/u gemiddeld een 35e plaats te bemachtigen. Team:
Yaron Buteijn
Marick Buteijn
Mathijs van Putten
Daan Brouwer

Ff warmfietsen
Volle bak!

Aan het begin van de middag was het de beurt aan ons jeugdige dames team, die even met een gemiddelde van 35 km/u een mooie 40e plaats pakten. Top gedaan dames! Team:
Emma Brouwer
Dhané Bos
Marlène Louter
Lieve van Waarde

Start (van de steile helling)

Vrij vlot daarna onze laatste troef, die zomaar een 13e plaats wisten te veroveren met een gemiddelde van 39.9 km/u. Helaas haalden ze niet allemaal de finish. Op de laatste rotonde voor de finish ging Gijs onderuit. Na een check in het ziekenhuis bleek het enigszins mee te vallen. Een gekneusde heup en wat schrammen. Sterkte met het herstel Gijs! En knap gereden mannen! Team:
Jesper Beiboer
Gijs Broere
Spiek Oord
Tim van den Noort

 

En daarna nog even napraten natuurlijk. Waar hebben we nu precies die paar tellen laten liggen???
Of was het gewoon nagenieten van een schitterend georganiseerd NCK?