main

Nieuws

Overlijdensbericht Hans van den Hengel

1 oktober 2017

Vandaag, vrijdag 29 sept. ’17, bereikte ons het nieuws dat Hans van den Hengel is overleden. Hans heeft jarenlang aan de micro gestaan tijdens voornamelijk jeugdwedstrijden in zowel ons district als ook door het gehele land. Zijn kennis van de renners en rensters was fabuleus. Voor de wedstrijd was Hans druk doende om de kenmerken van elke renner op te schrijven. Daardoor wist Hans al van verre welke renner(s) of renster(s) op kop reden. Bij twijfelgevallen kon je Hans altijd raadplegen. Eén blik op de video en Hans kon je vertellen welke renner of renster het was.
Jarenlang heeft Hans jeugdwedstrijden georganiseerd in district Midden. Dat deed hij vaak alleen. Iedereen kon er aan meedoen, zowel leden met licentie als leden die slechts lid waren van een vereniging. Aan het eind van een jaar had Hans voor iedereen een herinnering.
Toen Hans aangaf, dat hij met de jeugdcompetitie wilde stoppen, heeft in eerste instantie onze consul Henk Martens het voortouw genomen om de wedstrijdenreeks voort te zetten. Na een jaar heeft Henk de coördinatie overgedragen aan Nico Oord. Samen met Jos Kroon regelen zij nu de wedstrijden. Als eerbetoon voor zijn vele werk voor de jeugd is de huidige jeugdcompetitie naar hem vernoemd: de Hans van den Hengeljeugdcompetitie.
Ook de KNWU heeft zijn werk gewaardeerd. Voor zijn tomeloze inzet heeft Hans het GOUDEN WIEL ontvangen.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte in deze moeilijke dagen.