Rabo Dikke Banden Race

Tijdens de Nationale veldrit van Montfoort op 1 oktober wordt er ook weer een Rabo Dikke banden race georganiseerd. Hier mogen basisschool leerlingen (jongens en meisjes) van 7 tot 12 jaar, die geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben aan meedoen. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in 2 verschillende leeftijdsgroepen, een groep van 7,8 en 9-jarigen en een groep van 10, 11 en 12-jarigen.

foto71

De Rabo Dikke Banden Race wordt georganiseerd door WTC Woerden samen met plaatselijke Rabobank. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen. Jeugdtrainers en begeleiders van de wielervereniging zorgen ervoor dat alles goed verloopt.

Op wat voor fiets mag je deelnemen? De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn echter niet toegestaan.

Hoe lang duurt een Rabo Dikke Banden Race? Een organisatie bepaalt zelf de duur en de lengte c.q. het aantal ronden van de wedstrijd per leeftijdscategorie.

De start is om: 14.00 uur 01-10-2016

Aanmelden: kan ter plekke bij de tent van de organisatie in het park in Montfoort, vanaf 13.00 uur of vooraf mailen naar: pietvanbaak@gmail.com