Seniorenfietsen en knarrentochten

Senioren

Voor 55-plussers biedt de WTC twee opties om – overdag – sportief te fietsen. Deze groepen rijden met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur en een maximum snelheid van 28 km / uur. De tochten zijn bedoeld om te rijden op een racefiets of zeer lichte sportfiets en het dragen van een helm is verplicht. Op dinsdagochtend worden de zgn. ‘Knarrentochten’ gereden. De lengte van de tochten die deze groep fietst ligt tussen de 75 en 125 kilometer. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie.

Op vrijdagochtend staat het ‘Seniorenfietsen’ op het programma. De tochten die deze groep rijdt zijn korter dan de Knarrentochten, namelijk tussen de 55 en 75 kilometer. Ook hier maakt de groep een koffiestop.

Beide groepen starten vanaf het WTC Clubhuis “Sur Place” aan de Waardsedijk.
De starttijden zijn in maart om 09:30 en vanaf april tot en met september om 9.00.
In oktober is de starttijd 09:00 en van november tot en met februari, voor zover het weer en de wegen dit toelaten om 13:00.
Introducees en niet-leden zijn van harte welkom om 3 keer mee te fietsen met de tochten, daarna worden zij verzocht lid te worden van de WTC Woerden – onder andere vanwege de collectieve verzekering die voor de leden wordt afgesloten.

Belangrijke informatie

Als lid bij de toerafdeling van WTC Woerden, ben je automatisch lid bij de Nederlandse Toer Fiets Unie(NTFU).
Dit lidmaatschap biedt tal van voordelen zoals korting bij NTFU toertochten, trainingen en clinics. Ook ontvang je 6 keer per jaar het Fietssport magazine.
Via de NTFU ben je ook verzekerd tegen schade aan je fiets, met een maximale uitkering per gebeurtenis bedraagt € 1.000,- voor schade aan de fiets en voor persoonlijke eigendommen € 115,-, afhankelijk van de dagwaarde.
Het eigen risico bedraagt € 50,- per gebeurtenis.
Heb je een fiets die meer dan € 1.000,- waard is, dan kun je bij de NTFU een aanvullende verzekering voor je fiets afsluiten. Dit is mogelijk tot een bedrag van € 5.000,-: Ga naar http://www.ntfu.nl/Producten/Verzekeringen/FietsplezierVerzekerd waar je alle informatie gedetailleerd kan nalezen en eventueel online een verzekering met hogere dekking kan afsluiten.
Mocht je hierbij hulp nodig hebben, vraag het de toercommissie. Deze verzekering is ook af te sluiten door race en jeugdleden van WTC Woerden.
De toerleden van de WTC Woerden rijden tijdens clubritten en -evenementen in het toertenue. Deze toerkleding kan gepast en besteld worden bij Bikecenter Woerden aan de Korenmolenlaan 4B in Woerden tegen zeer scherpe prijzen. Hou eventueel rekening met een levertijd die kan oplopen tot 2 maanden.

Heb je een berichtje, met foto, voor op de website?
Neem contact met ons op!:

Webmaster@wtcwoerden.nl