NieuwsRaceVerslagen

Spannende burgerronde in 24e Veldrit van Woerden

29 december 2016

main

NieuwsRaceVerslagen

Spannende burgerronde in 24e Veldrit van Woerden

29 december 2016

In de burgerronde 2016 werden de eerste twee wedstrijden van de veldrijders gewonnen door Marcel van Baak, maar in Wijkpark Molenvliet werd al snel duidelijk dat een derde zege geen vanzelfsprekendheid zou zijn. Het was Thijs Ros die vanaf de start het voortouw nam met in zijn kielzog Remco Straver, René Biermans, Marcel van Baak en Dennis de Jong.

Al vrij snel waren alleen Thijs, Remco en Marcel aan kop over en deze drie bleven enkele ronden bij elkaar, waarbij Thijs wel enkele malen probeerde van de anderen weg te rijden. Bij Remco lukte dat niet, maar Marcel werd er op een gegeven moment wel het slachtoffer van en moest de twee laten gaan.

Pas in de slotfase slaagde Thijs Ros erin Remco Straver los te rijden en te winnen met slechts zes seconden voorsprong. Marcel van Baak finishte op ruim een minuut als derde.

Joey van den Broek eindigde als vierde en René Biermans als vijfde. De twee lijken aan elkaar gewaagd, want in Oudewater moest Joey (3e) René (2e) laten voorgaan.

De ATB-burgerronde was nog spannender door een kopgroep van vijf die lang bij elkaar bleef.
Leo de Vries en Miel Barkmeijer maakten daarin een goede indruk door het vijftal regelmatig aan te voeren. Toch moest Leo in de laatste ronden het groepje laten gaan evenals Walter van Zwieten, die vijfde werd. Leo de Vries eindigde als vierde en heroverde daarmee de leiding in het klassement.

Van het drietal dat op kop overbleef, wist Miel Barkmeijer zich in de laatste honderden meters los te maken en zo te winnen. Groot was het verschil niet, want slechts twee seconden later kwamen Vincent en Thomas van de Heuvel in elkaars wiel als tweede en derde over de streep. Beiden met een wheelie. Die van Vincent was hoger dan die van Thomas.