main

Nieuws

Verslag 8e veldrit van Montfoort

6 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober is de 8e Rabo veldrit van Montfoort verreden.

Omstandigheden : prachtig zonnig weer, droge harde ondergrond in het park, stoffige paadjes en hoog gras in de boomgaard. Dit keer dus geen natte omstandigheden, glibberige hellingen en ook hoeft er niet gelopen te worden.

Uitvoering: Snelle cross en hele mooie wedstrijden. Spanning niet altijd bij de kop van de wedstrijd, maar wel degelijk bij de verdeling van de overige prijzen. Goede eindwinnaars, want zowel Luke Verburg (nieuwelingen), Kyle Agterberg (Junioren) en Manon Bakker (Dame/Jun.Vrouwen) maken deel uit van de nationale talentengroep.

WTC renners: Bij Amateurs/Sportklasse behaalt Marc Scholman een fraaie 6e plaats, Jari Looman komt in de slotfase ten val, waardoor hij terugzakt naar de 19e eindklassering. Junior Tom van Merkerk, die in het begin nog mee strijdt voor het podium, wordt keurig 5e . Rowan Wijfje en Daan Brouwer rijden hun eerste wedstrijd bij de nieuwelingen. Nerveus staan ze aan de start, maar voltooien keurig hun wedstrijd als 17e en 21e . Nieuweling meisje Julia Looman rijdt zeer gedreven rond, kan net niet lang genoeg mee met de middengroep, maar pakt wel een mooie 17e plaats overall, daardoor 5e nwl.meisje in de wedstrijd. Bij de masters mag Mischa de Vries, na eerdere overwinningen in voorgaande jaren in Montfoort, nu op een ander treetje staan. Hij wordt 3e. Vlak achter hem komen Wilfred Veldkamp (5e) en Lars Rietveld (6e) over de streep. Marcel Boschker fietst onverdroten voort na een keurige 16e plaats. Ook alle overige WTC renners laten zich van hun beste kant zien.

Organisatie : Volgens het hoofd van de jury was deze weer perfect. Grote dank ook aan al de vrijwilligers voor het uitzetten van het prachtige parkoers, de inschrijfsters, de catering, etc.