Verslag Core Stability door Alexander

Na mijn eerste halfjaar ploeteren in de modder bij het veldrijden waren er twee maanden Core Stability voordat het wegseizoen zou beginnen.

Hoewel ik me niet precies kon voorstellen wat Core Stability was leek het me wel leuk om te doen. Onze trainers voor de Core Stability waren Kjell en Jesper, ik zat in de eerste groep.

De eerste keer was dus een beetje een verrassing wat we allemaal zouden gaan doen maar ik vond het heel leuk. We begonnen met een paar rondjes hardlopen om een beetje warm te worden, daarna gingen we in tweetallen een matje pakken om grondoefeningen te doen.

De grondoefeningen bestonden uit: sit-ups, push-ups, planken en squat. Dit was soms best zwaar. Ook hebben we regelmatig het lijnenspel gedaan waarbij we steeds zo snel mogelijk naar een lijn moesten rennen als het nummer werd genoemd.

De eerste les eindigde met 10-tellen in de rimboe, waarbij ook iedereen van groep 2 meedeed, dit was erg leuk.

De laatste les was de hele gymzaal omgebouwd voor het apenkooien.

Ik vond het heel gezellig en heb met veel wielrenners uit andere trainingsgroepen kennis gemaakt, nu weer opmaken voor de trainingen op het parcours zonder de muziek van bring sally up.

Groetjes, Alexander