main

JeugdNieuwsRaceToer

WTC Woerden RaceApp

21 februari 2017

Met het oprichten van het Cyclo-team is het gezamenlijk trainen onder de aandacht gekomen. Renners stimuleren elkaar om kilometers te maken, het is gezelliger en er worden afspraken gemaakt om aan wedstrijden deel te nemen. De meer geroutineerde renners kunnen een deel van hun vaardigheden overdragen aan de minder ervaren renners.

De trainingen vinden in de winter en het voorjaar plaats op zaterdagmiddag om 13:00 uur, op zondagmorgen om 9:30 uur en op woensdagmiddag om 13:45 uur. Vertrek is steeds bij het WTC-clubgebouw. Als de Midden Nederland Competitie begint vervalt de zondagmorgentraining. Als de zomeravondcompetitie op woensdagavond begint (zomertijd) vervalt de woensdagmiddagtraining. Daarvoor in de plaats komt de tijdrittraining op dinsdagavond. Voor deze training vertrekken we om 18:30 uur bij de Kruipin naar de Bosdijk.

Voor de zaterdagtrainingen proberen we bij goed weer in maart een paar langere trainingen in te lassen. We gaan een keer naar de Amerongseberg, de Posbank (starten bij Kwintelooijen) en een keer naar de Duinen. Voor deze ritten en over afgelastingen in verband met weersomstandigheden zal er via een app gecommuniceerd worden. Barend Verhagen (06-4108 3175) zal de app beheren. De leden van het Cyclo-team worden in de app opgenomen.

Met ingang van april zal er in principe zowel op zaterdag als op zondag gekoerst worden. Dan zullen de trainingsafspraken, naast de tijdrit trainingen, incidentele ritten betreffen. Afstemming daarover vindt plaats via de app.

De trainingen zijn bedoeld voor ambitieuze fietsers. Dat kunnen ook getrainde toerfietsers zijn die in voorbereiding zijn voor een cyclo-sportieve of andere aansprekende uitdaging. Wielrenners die het niveau aankunnen zijn welkom, ook renners van andere verenigingen, tri-atleten of schaatsers. Er wordt met andere sociale verhoudingen gereden als in de toerafdeling. Op fietsers die niet over het vereiste niveau en vaardigheden beschikken kan niet altijd gewacht worden. Het niveau van de Cyclo-renners is maatgevend voor de groep. Bij grote deelname zal er in meerdere groepen gereden worden in verband met de verkeersveiligheid.