main

Nieuws

Zeer geslaagde WTC Jeugdavond

14 november 2017

Boe…. Whaaa [schrik]

Deze titel is een korte doch correcte omschrijving van de gebeurtenissen op 11/11/2017. Menig onschuldige voorbijganger werd opgeschrikt door de gebeurtenissen in het Molenvlietpark, deze avond, zoals wel vaker, het terrein van de WTC. Echter, deze keer niet op de gebruikelijke manier. Het was deze avond het terrein van de WTC jeugdavond. De jeugdcommissie had besloten om een heuse spooktocht te organiseren. Toch al licht gespannen mochten de kids zich melden in de ‘krater’ waar een dubieus figuur ze het (waarschijnlijk waargebeurde) verhaal vertelde, waarin Bernadette maar ternauwernood ontsnapte aan de griezelige Woerdense weerwolf. Daarna werden de kids uitgedaagd om dezelfde tocht als Bernadette te volbrengen. Eerste langs die vreemde poortwachter met de rammelende schep, hoor ik daar een weerwolf, <gil>, o wat is dat bos donker, wat voel ik in mijn nek?…. bah…spinnewebben, enge figuren… mega-spinnen…. Moet ik echt hier door een tunneltje kruipen??? <waaaaaahhhhh>… een monster met een kettingzaag!!

Gelukkig kwam uiteindelijk iedereen weer uit het bos. Witte gezichten, volgeplaste broeken, schorgegilde kelen, blauw geknepen armen van begeleiders…. Goh… wat hadden vooral de ‘spoken’ een pret. Wat zullen de kids blij zijn als ze gewoon weer op hun veldrijfiets dit park in mogen, al valt te betwijfelen of ze ooit het specifieke stukje spookbos weer in durven rijden.

Naast al dit enge gedoe, gebeurde er in de, bijna te kleine, kantine ook een heleboel. Niet alle kinderen konden natuurlijk tegelijk op spokenjacht en zeker niet met een lege maag. Dus was er een oproep gedaan om zelf het een en ander aan eten mee te brengen, nou… dat was gelukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schitterende creaties werden rond de klok van 6 uur de kantine binnengedragen, waarna het natuurlijk in recordtempo door de hongerige (weer)wolven naar binnen werd gewerkt. Vervolgens mochten de kleintjes op de eerder beschreven spokenjacht en de groten werden vermaakt met leuke spelletjes, als de ‘kranten- en bekertjesestafette’ en het alombekende ‘balletjes verzamelen op een vierkant skateboard’.

Dikke pret natuurlijk en in het tweede uur ging dit natuurlijk precies andersom. De groten naar buiten en de kleintjes mochten binnen bijkomen bij de vrolijke, zeker niet enge, spelletjes.

 

 

 

 

Tegen 10’nen kwam met de onthulling van de spoken, een zakje chips en een vroeg geleverd Sint-kadootje (een schitterende, all-wheather, vrolijk gekleurde, onbreekbare, buigzame, flexibele en zeker multifunctionele hoofdlap, gesiert met het

ongeëvenaarde WTC logo) een einde aan alle pret en hopen wij als jeugdcommissie van harte dat de komende weken het aantal nachtmerries per nacht snel afneemt.